Okul Kütüphanemiz için mobil uygulama

Okulumuzda bulunan kütüphanede kitap verilerinin düzeni ve ödünç işlemlerindeki aksamaları gidermek amacı ile yazılım temelli bir çözüm istendi. Akademi Alp Oğuz Topluluğunda mobil programlama konusunda deneyimli öğrencilerimiz bu problemi çözmek için kolları sıvadı.

Okul kütüphanemizdeki kitapların ödünç verilmesi, alınması, standart şekilde kayıtların tutulabilmesi, zamanında teslim edilmesi için mobil uygulama tasarlamaya, kodlamaya başladık. Önce projelendirme ve problemin detaylarının tespit edilerek çözüm yolunun belirlenmesi gerekiyordu. Bunun için Kütüphanecilik kulübü danışman öğretmeni ve kulüp başkan yardımcısı ile 16 Aralık 2021 Perşembe günü toplantı yapıldı.

Toplantı sonucunda öncelikle kütüphanecilik kulübü öğrencilerinin kitap verilerini excel tablosuna işlemeleri kararlaştırıldı. İlk dönemin sınav haftasını takiben de mobil uygulamanın tasarımı, kodlaması, test edilmesi basamaklarına geçilecek.

Tasarım ve kodlaması Akademi Alp Oğuz Topluluğundan Semanur Aslan ve Ferda Baba tarafından yapılacak. Ücretsiz ve eğitsel olarak kullanılan, tarayıcıda çalışan MIT App Inventor 2 platformunda tasarımı ve programlaması yapılacak.

16 Aralık 2021 Perşembe günü kütüphanede gerçekleştirilen problem tespiti ve yol haritası oluşturma toplantımızdan bir fotoğraf.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir