Bugün Günlerden Kolektif! 8 Aralık 2021

Bir lise bünyesinde Türkiye’de ilk ve tek olarak faaliyet gösteren Garaj Alp Oğuz Ön Kuluçka Merkezi ile Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi işbirliği ile 8 Aralık Çarşamba günü Girişimcilik Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Alp Oğuz Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Akademi Alp Oğuz Topluluğu öğrencilerinin yanı sıra bir girişime sahip 28 öğrenci katılım gösterdi.

Kolektif Girişimcilik Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Girişimcilik Uzmanı Ayşe Şen girişimcilik ekosistemi, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, kuluçkalar, yabancı dilin önemi, İzmir menşeli oyun geliştirme şirketleri, kadın girişimcilerin artmasının öneminden bahsetti. İş modeli kanvası eğitimi vererek öğrencileri gruplara ayırarak birer iş fikrini iş modeli kanvasına dökmelerini, ekip çalışması yapmalarını istedi. Etkinliğin devamında VisporClub girişimi ile Murat Terzioğlu sahneyi alarak girişimin gelecek vizyonu amaçları ve çözdüğü problemden bahsetti.  Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak yazılımcı kimliği ile yazılım geliştirmeye merak öğrencilere kod yazma teknikleri hakkında detaylı ve doyurucu bilgi verdi. Verimli çalışma ve motivasyon sunumun ardından 16.00’da etkinlik sona erdi.

Öğrencilerimizin bu etkinliğe katılırken giydikleri Akademi Alp Oğuz baskılı sweat’leri ve ulaşım konusunda sağladıkları desteklerden dolayı Aliağa Belediyemize teşekkür ederiz.

8 Aralık 2021 Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezinde konuk Akademi Alp Oğuz Topluluğu Öğrencileri
8 Aralık 2021 Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezinde konuk Akademi Alp Oğuz Topluluğu Öğrencileri
Ekipler belirledikleri bir problemin çözümü için iş modeli kanvasını dolduruyor, tartışıyor, birbirlerini ikna ediyorlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir