Web 2.0 Nedir?

Web 2.0’a bugünkü geleceğin yeni teknolojisi diyebiliriz. Düne kadar iletişim internet üzerinde tek yönlüydü. Bugün ise çift yönlü bir iletişim var. Artık biz okuyucular da etkileyebiliyor, yorum yapabiliyor, paylaşıyor, bir şeyleri değiştirebiliyoruz. Düne kadar nasıldı? Medya sahipleri yazar, yorumlar biz sadece okurduk. O içeriği hiçbir şekilde etkileyemez ve kendimizden bir şey katamazdık. Youtube, Facebook gibi ağların çıkması ile artık biz tüketicilerin oluşturmuş olduğu içerikler de bir değer haline geldi. İşte bu noktada çift yönlü iletişime geçtik yani Web 2.0 dünyasına geçtik.

Web 2.0 Eğitimde Nasıl Kullanılır?

İnternetten bir konu hakkında bilgi edinmek amacı ile kullanılabiliriz.
Youtube üzerinden anlayamadığımız bir konuyu tekrar etmek amacı ile izleyebiliriz.

Web 2.0 Teknolojisinin Kullanılmasının Eğitim Ortamına Katkıları Nelerdir?

Daha aktif ve katılımcı bir sınıf ortamı oluşturur. Eğitim ortamındaki grup çalışması, etkili öğrenme, üst düzey düşünme, yapılandırıcı öğrenme, bireysel öğrenme, sorumluluk alma gibi becerilerinin gelişmesine katkı sağlar.

Web 2.0 Teknolojisinin Kullanılmasının Öğrencilere Katkıları Nelerdir?

Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğrenciler öğrenim hayatlarında ve ileriki yaşamlarında aktif ve katılımcı bireyler olmalarına yardımcı olur.
Bu uygulamaları kullanan öğrenciler ürün odaklı çalıştıkları için gayretlerini ve sonuçlarını somut olarak elde ettikleri için derse karşı istekleri ve bir şey geliştirmiş olma mutluluğunu yaşarlar.
Web 2.0 araçlarını kullanan öğrenciler sadece verilen bilgiyi tüketen bireyler konumundan, bilgiyi üreten, bilgiyi değiştiren, kaynağını sorgulayan aktif öğrenciler olmaktadırlar.

Bu inceleme yazısı Defne Aras tarafından hazırlanmıştır.

KAYNAKÇA:

  • https://www.webcebir.com/
  • https://www.teakolik.com/
  • https://www.webegitimaraclari.com/
  • https://tr.wikipedia.org/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir