Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezi TÜBİTAK 4006 Hazırlıklarına Destek Oldu

TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarımızı Alp Oğuz Anadolu Lisesi olarak 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirdik. Toplamda 3 tema 12 proje 14 danışman ve 55 öğrencinin yer aldığı Bilim Fuarımız 385 ziyaretçisini ağırladı.
Açılışını Aliağa Kaymakamı Sayın Zekeriya Güney’in gerçekleştirdiği fuarda Aliağa Kaymakamı Sayın Zekeriya Güney öğrencilerimizin projeleri hakkında öğrencilerimizle birebir sohbet ederek projelerin çıktıları, potansiyel yararları hakkında bilgi aldı. Ayrıca ilçemizde görev yapan idari amirler, okul müdürleri, çeşitli kademelerden okullardan öğrenci grupları ve velilerimizin ziyaretleri ve gerçekleşti.
Fuar kapsamında desteğinden ötürü Alp Oğuz Anadolu Lisesi yönetimine, öğretmenlerine, velilerimize ve projelerde canla başla çalışan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezi, 12 projenin hazırlanmasında, teknik ekipman sağlanmasında, öğrencilere rahat çalışma ortamı sağlama anlamında ciddi faydalar sağlamıştır. Öğrenciler için kuluçka gibi panolarını hazırlama, yapay zeka projelerinde makinelerinin eğitimi, uygun zamanlarda çalışma için kullanma, internetten araştırma, kağıda baskı, elektronik-robotik bileşenlerin kullanımı, taşınabilir bilgisayarlar ile 4006 sürecinde önemli bir işlev görmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir