Garaj Girişimcilerimiz Bugün Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde çalıştı

Alp Oğuz Anadolu Lisesi bünyesinde 2018’de kurulan ve o tarihten itibaren genç girişimcilere yuva olan Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezi’nde yeşeren Startup HB2F, üzerinde çalıştıkları dijital oyun projeleri için 10 Mart 2023 Cuma günü çalışmalarını olarak Karşıyaka Belediyesi tarafından 2021’de kurulan Kolektif Girişimcilik Merkezinde yaptı.

Öncesinde randevu alınarak gelinen merkezde projelerinin görselleri, seviyeleri üzerinde çalışan ekip aynı zamanda Startup haline gelmek için logo ve yeni isim konusunda da tartışmalar yürüttüler.

2022 sonlarında Teknofest yarışmalarına hazırlanmak amacıyla bir araya gelen ekip, ilk aylarda hızlı ürün çıkartabilmek amacıyla Game Maker platformunu tercih etmişti. Ancak Teknofest eleme sürecinin olumsuz sonuçlanmasının ardından çalışmayı sürdüren ekip Unity platformuna oyunlarını taşıma kararı aldı.

Bundan böyle yarışmalardan bağımsız, Startup formatında çalışacaklarını, ilerleyen süreçte duyurulan yarışma, Hackathon, ideathon, girişimcilik buluşmaları ile ilgili etkinliklere dahil olmaya çalışacaklarını belirttiler.

Haldun Altuntop, Sami Furkan Aksoy, Toprak Baran Özcan, Bulut Baylan, Fatma Nur Arslandağı’ndan oluşan beş kişilik ekip İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan proje okulu Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nde 10.sınıfta öğrenim görüyor. Yazılım geliştirme ilgili alanları arasında öne çıkıyor. Kendilerini sürekli geliştirmeye çalışan ekip üyeleri, öğrenci olarak da okul derslerini aksatmamaya özen gösteriyor.

Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezi, Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nin birinci katında 50 metrekarelik alanda hizmet veriyor. İki adet açık/paylaşımlı ofis masası, 3B yazıcı, teknik robotik ekipman, dizüstü bilgisayar, teknoloji-yazılım-girişimcilik-bilim konularını içeren tematik kitaplık, internet bağlantısı, etkileşimli tahta, Google Play Developer hesabı, Udemy eğitimlerime erişim desteği sunuyor. Öte yandan networking, tohum yatırım, ilham veren konuşmalar, bilim insanları ile buluşmalar, teknik eğitimler, atölye çalışmaları, geniş mentor ağı imkânı sunmakta olan merkezde çay ve kahve de girişimcilere sunuluyor.

Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek, bu alanın okul bünyesinde avrupa birliği projeleri, okul gazetesi, Tübitak projeleri, Teknofest yarışmalarına hazırlık, öğretmenlere yönelik hizmetiçi eğitim faaliyetleri de olmak üzere etkili biçimde hizmet verdiğini belirterek İzmir’in kuzeyinde proje okulu olarak öğrenci ve öğretmenlere proje kültünü vermek için Garaj’ın kapısını açık olduğunu ifade etti.

Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezi kurucusu ve yürütücüsü Bilgisayar Öğretmeni Olcay Büyükçapar, bu merkezin bizzat kendisinin de kurum için bir girişim olduğunu belirtti. Sosyal girişimcilik anlamında da değerlendirilebilecek Garaj Alp Oğuz kâr amacı gütmeyen, Türkiye’de bir devlet okulunda konsept olarak Pre-Incubator yani Ön Kuluçka olarak tanımlanan ilk ve tek yapı olduğunu da sözlerine ekledi.

Web sitesi şu şekilde https://www.garajalpoguz.com/ buradan ayrıntılı olarak etkinlikler ve başvuru koşulları görülebilmektedir.

Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezi (Ön Kuluçka) Projesi Aliağa Kaymakamlığı 24.09.2020 tarih ve 66831841-604.01.01-E.13459718 sayılı resmi onayı doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir