ALP OĞUZ ENGLISH PORTAL

İngilizce için destekleyici içerikler…

Alp Oğuz Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni olan Göksel Şimşek’in, öğrencilerin derste öğrendiklerini internet ortamında tekrar edip ayrıca ders dışı çalışmalar yapmaları amacıyla kurduğu, içerisinde lise öğrencileri için İngilizce öğretici içerikler ve alıştırmaların bulunduğu, ücretsiz üye olunabilen web sitesidir.

Siteye giriş yaptığınızda her seviyeden okuma, dinleme parçaları ve eğitici video içerikleri bulacaksınız. Ayrıca site, indirip çalışabileceğiniz farklı konularda dosyalar da içeriyor.

İlerleyen zaman diliminde okul müfredatına paralel içerikler de eklenecek ve bu sayede derste öğrenilenler de bu web sitesinde pekiştirilebilecek seviyeye gelecek.

Bu sitenin temeli aslında 2014 yılında atıldı. O sene çok az bir içerikle daha çok dosya paylaşma amacıyla kurmuştum. Bir süre kullandım . Sadece kendi girdiğim 2 sınıfa duyurduğum için 40 civarı üye vardı. O zamanlar öğrenciler teknoloji ve internet ile bugünkü kadar iç içe değildi. Pandemi nedeniyle de olsa günümüzdeki gibi eğitim aracı olarak benimsenmemişti.
Oyun aracı olarak kabul görüyordu. Bundan dolayı sessiz ve devamı olmayan bir girişim olarak kaldı. Ta ki geçen eğitim döneminde pandemi nedeni ile okullar kapanana kadar. Mart ayı ve sonrası dönemde belirsizlikler had safhada olduğundan çok fazla online ders de yapılamadı. İngilizce branşı olarak kaynakların yetersizliği beni bu siteyi tekrar kullanıma açmaya teşvik etti. Arada 6 yıl geçmişti ve İngilizce eğitimi ile ilgili çok fazla değişim yaşandı. Sınıflara akıllı tahtaların girmesi ile branşımızla ilgili çok başarılı akıllı tahta uygulamaları kullanmaya başladık. Bunların her biri bende bir ilham kaynağı oldu. Sitede yapmayı amaçladığım şey öğrencilerimizin derste öğrendiklerini derslerine paralel olarak interaktif ortamda pekiştirecekleri ve aynı zamanda ders dışı dinleme ve okuma çalışmaları yapabilecekleri bir siteydi. Şu an işin
başındayım çünkü müfredata paralel olarak içerik eklenmesi ile site daha da büyüyecek. Ayrıca okulumuz bünyesinde Garaj Alp Oğuz kuluçka merkezinin faaliyete geçmesiyle benim de hiç yabancısı olmadığım web tasarımı, yazılım ve internet konuları tekrar su yüzüne çıktı. Bundan
çok memnunum.*

Kurucu (Founder) : Göksel Şimşek

Bu inceleme yazısı Tuba Ekiz tarafından hazırlanmıştır.

KAYNAKÇA:

alpoguzengllish.com
www.garajalpoguz.com/startuplar/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir