HTML NEDİR? NE İŞE YARAR?

HTML Hyper Text Markup Language kelimelerinin kısaltılması şeklinde olan metin işaretleme dilidir. Web sitelerin oluşturulmasında kullanılan bir
programlama dilidir. bu dilin çalışabilmesi için chrome, firefox, safari, edge, opera gibi tarayıcılar tarafından derlenmesi gerekmektedir.
HTML programlama dili değildir betik bir dildir, yani derleme olmaksızın çalıştırılabilir. Kullanılabilir en güncel sürüm versiyonu HTML 5’tir.
HTML ile JavaScript, C#, Python veya benzeri programlama dilleri gibi alışılmış IF/Else sorgu yapıları ya da For/While gibi döngü yapıları bulunmamaktadır. Bu nedenle HTML için bir metin işaretleme dili
dememiz daha doğru olacaktır. HTML, bir web sitesinde yazı, metin, link veya resimlerin eklenmesini sağlar. Tek başına HTML ile web siteleri yapılabilir ama sadece statik web siteleri yapılabilir. Ayrıca web sitenizi görsel açıdan zengin bir şekilde sunmak istiyorsanız bunun için JavaScript ve CSS den yardım almanız gerekmektedir. Şunu da belirtmek isterim, HTML etiketleri olmadan JavaScript ve CSS kodlarının bir anlamı olmaz. HTML’in en güzel yanı herhangi bir platform’a ihtiyaç duymamasıdır.
Bilgisayarınızda bulunan Notepad++ ya da Metin Belgesine bile HTML kodlarını yazıp hayata geçirebilirsiniz. Eğer bir editör ile kullanmak isterseniz en yaygın olan programlar Dreamweaver, ++, Sublime Text’i kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu inceleme yazısı Eren KORKMAZ tarafından hazırlanmıştır.

Yararlanılan Kaynaklar:

  • www.niobeweb.net
  • www.yenibaslayan.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir