Garaj Girişimcilerimiz Liselerde Bilim Uygulamaları Programı kapsamında esebze girişimini girişimcilerinden dinledi
Bir girişimin planlanması, uygulanması, dönüşümü, iyileştirmesi hakkında ve Teknofest yarışmaları, Tübitak yarışmaları hakkında Barış Güleç ve Ahmet Kağan Örün’den kritik bilgiler edindiler.
Liselerde Bilim Uygulamaları Programı kapsamında İzmir Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi Garaj Girişimcisi 35 öğrencimiz, 05 Şubat 2025 Çarşamba günü Karşıyaka Belediyesi Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret ederek esebze girişimi ortak kurucusu Barış Güleç ve Akasu girişimi ortak kurucusu Ahmet Kağan Örün ile buluştu.

10.00 ila 15.00 saatleri arasında soluksuz süren etkinlikte, öğrencilerimizin pek çok sorusuna içtenlikle yanıtlar veren Barış Güleç ve Ahmet Kağan Örün, geliştirmekte oldukları girişimcileri esebze’nin değer önerisi, kilit kaynakları, paydaşları, dağıtım kanalları, yaşanan zorluklar, elde edilen deneyimler ve iyileştirmeler hakkında detaylı bilgi verdiler. Mobil uygulaması ve web sitesini inceleyen öğrencilerin esebze ile ilgili geribildirimlerini dinleyen girişimciler, ilerleyen zamanlarda da esebze ile ilgili geri bildirimlerinin sürmesi konusunda öğrencilerimden istekte bulundular.

Teknofest yarışmaların mentorluk yapan Ahmet Kağan Örün de Tübitak 2204-A, 2204-C ve 2204-D yarışmaları hakkında ve Teknofest yarışma kategorileri, rapor hazırlama, fikir geliştirme konuları ve genel anlamda yarışmalara hazırlık anlamında çok değerli bilgilerini paylaştılar. Girişimcilerin LinkedIn platformunu da kullanmalarını öneren girişimcilerimiz, pek çok eğitim fırsatının, kariyer fırsatının, yarışma duyurusunun LinkedIn platformundan kolayca takip edilebileceğini belirtti.
Etkinlik öğrencilerimizin ve seminer veren girişimcilerin telefon e-posta alışverişi yapmasının ardından sona erdi. Etkinlik sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Nazik ev sahipliği için Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’ne, bize bir tam gün ayıran esebze ortak kurucusu Barış Güleç’e ve Akasu ortak kurucusu Ahmet Kağan Örün’e teşekkür ederiz. LBU (Liselerde Bilim Uygulamaları) kapsamında bu etkinliğin yasal izinlerinin sağlanması ve ulaşımın planlanmasında yanımızda olan Alp Oğuz Anadolu Lisesi yöneticilerimize teşekkür ederiz.
Garaj Girişimcileri BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından dördüne odaklanmıştır: 2030’a kadar ulaşılması amaçlanan 17 hedeften 4 tanesi Garaj Girişimcilerinin odaklandığı ana hedefler olarak ön plana çıkmaktadır. Bunlar: 8-İnsana yakışır iş ve ekonomik büyüme 9-Sanayi, yenilikçilik ve altyapı 12-Sorumlu üretim ve tüketim 13-İklim eylemi.
Bu etkinlik T.C. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Liselerde Bilim Uygulamaları (LBU) kapsamında 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı başında LBU Okul Yürütme Kurulu tarafından planlanan bir dizi faaliyetten biridir. KVKK kapsamında gereken izinler alınmış, etkinlik resmi bir gezi planı doğrultusunda mevzuata uygun şekilde kurgulanmıştır.
Not: Bu etkinlik de dahil olmak üzere Garaj faaliyetlerinde alınan görüntülerin kamuya açık platformlarda yayınlanabilmesi için öğrenci velilerinden veli izin belgeleri alınmıştır.
