ALP OĞUZ ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ GİRİŞİMCİLİĞE ADIM ATTI

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında “Girişimcilik Atölyesi” Girişiyorum Derneği’nin katkılarıyla, Aliağa Gençlik Merkezi (AGM) ev sahipliğinde gerçekleşti.

OECD tarafından ortaya konan 21.yüzyıl becerileri çerçevesinde yer alan “yenilikçilik” ve MEB Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinde kendine yer bulan Girişimcilik” kavramı iki önemli kritik beceri olarak geleceğin yetişkinleri, bugünün lise öğrencileri için önemli araçlar olarak ön plana çıkmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında uygulamaya geçirilen “Liselerde Bilim Uygulamaları” program kapsamında “yenilikçilik” ve “girişimcilik” becerilerinin öğrencilere kazandırılması hedefli Girişiyorum Derneği ile işbirliği sonucunda, 21 öğrenci 16 Şubat 2024 Cuma günü Aliağa Gençlik Merkezi’nde, 09.30 ila 15.30 saatleri arasında atölye çalışmasına katıldılar.

Yaratıcı düşünme yöntemleri ile başlayan atöye akışı, sosyal girişimcilik/girişimcilik ve swot analizi kavramları üzerinden devam etti. Finansal okuryazarlık ve kodlama oyunlarıyla devam eden süreçte son olarak bir fikrim var takım çalışmasıyla atölye sona erdi.

Öğrenciler atölye çalışmasında aktif olarak, uygulayarak, planlayarak, tartışarak ilerlediler. Öğrenciler etkinlik sonrasında yorumlarına da yansıdı. Bu tür etkinlikler ile devamlılığın sağlanması önemli.
Etkileşimli faaliyetler sayesinde öğrencilerin daha keyifli oldukları yönünde geri bildirim alındı.

İşbirliklerinden ötürü Girişiyorum Derneği kurucusu, başkanı, gazeteci, yazar ve sosyal girişimci Sayın Aydan Tuncayengin’e ve Robotik Kodlama Eğitmeni Sayın Erşan Altürk’e teşekkür plaketi sunan Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek “bu kıymetli eğitimde bizim olduğunuz için, değerli zamanınızı öğrencilerimize ayırdığınız için Alp Oğuz ailesi adına size teşekkür ederim” diyerek teşekkür plaketlerini takdim etti.

Ayrıca Aliağa Belediyesi’nin sağladığı hediyeleri Okul Müdürü Ali Gürlek eğitmenlere takdim etti ve Aliağa Belediyesi yetkililerine planlamadan gerçekleştirmeye kadar süreçte desteklerinden dolayı teşekkürlerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir