Akademi Topluluğu 2021-22 İşe Başladı

2021-22 Eğitim Öğretim yılında Akademi topluluğu çalışmalarına 11 Ekim 2021 Pazartesi günü başladı. İlk toplantıda tanıştık. Ayrıca bu yıl ilk toplantımızın açılışını okul müdür yardımcımız Yusuf Karataş gerçekleştirdi. Yusuf Karataş okul olarak Akademi Topluluğundan en erken beklentilerinin temassız bir çöp kovası ürünü olduğunu, özellikle maskelerin bertaraf edilmesi probleminin çözümü için buna gereksinim duyduklarını belirtti. Her teknolojik çözüm bir problemi gidermek için ortaya konduğuna göre sizden de teknolojik anlamda teması en aza indirgeyen bir proje bekliyoruz diyerek başarılı bir yıl geçirilmesi dilekleri ile toplantıyı açtı.

 Geçtiğimiz 3 haftalık süreçte 6 kez bir araya gelen Akademi Alp Oğuz topluluk üyeleri okul için istenen temassız çöp kovası projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladılar. Öte yandan yabancı dil konusunda destekleyici çalışmaların da içinde oldular. Bu konuda okulumuz İngilizce Öğretmeni ve Garaj Alp Oğuz Danışmanı Göksel Şimşek öğrenciler için etkinlikleri tasarlamaya başladı. İlerleyen zaman dilimlerinde Akademi topluluğu üyeleri teknoloji, girişimcilik ve bilim çerçevesindeki faaliyetlerde daha etkin rol alacaklar.

Akademi Alp Oğuz; özünde öğrencilerin girişimci, işbirliği yapabilen, sorumluluk alabilen, araştırmacı, teknolojiyi üreten, bilimi seven bireyler olma yolunda destekleyen bir topluluktur. Alp Oğuz Anadolu Lisemiz bünyesinde (Türkiye’de ilk ve tek) Garaj Alp Oğuz Ön Kuluçka Merkezi bünyesinde yerini bulan bu topluluk sayesinde Alp Oğuz Anadolu Lisesi 10.Sınıf öğrencileri girişimciliği, bilimi, araştırmacılığı, işbirliğini ve teknolojiye karşı olumlu tutum geliştirmekteler.

Garaj Alp Oğuz Ön Kuluçka Merkezi ise hem Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerine, hem okulun öğretmenlerine, hem Aliağa’daki diğer okullardaki tüm öğretmenle ve liselerde aktif öğrenci olan girişimcilere kapıları açık bir girişimcilik merkezidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir