Kodlaya Kodlaya Gelin Çocuklar Robotik Kodlama Kursu devam ediyor

Robotik Kodlama Kursumuz geçtiğimiz aralık ayında başlamıştı.

Kuluçkamızın sosyal girişimlerinden olan KodlayaKodlayaGelinCocuklar bünyesinde Robotik Kodlama Kursu geçtiğimiz aralık ayında başlamıştı.

İzmir-Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olan ve okulumuz öğrencilerine ücretsiz sunulan kursta temel elektronik bilgisi, algoritma, arduino mikro denetleyicinin programlanması, programlama konseptleri, problem çözme basamakları, mühendislik tasarım döngüsü, temel bilişim teknolojileri okur yazarlığı konuları çerçevesinde eğitimler verilmeye devam ediyor.

İşlenen konuların gün gün yazıldığı, akışının belli şekilde sıralandığı, işlenen konularla ilgili kaynakların refere edildiği, dosyaların indirme bağlantılarının da yer aldığı kursun web sitesi de http://www.kodlayakodlayagelincocuklar.com/ şeklinde.

39 öğrenciyle başlamıştık ancak şu anda 15 öğrencimiz ile 8.haftasında olduğumuz kursta şu ana kadar toplam 15×2=30 ders saati birlikte çalışma imkanı elde ettik.

Bu süreçte Arduino Başlangıç Setlerimizi n11’den uygun fiyatlı olacak şekilde sipariş ettik. Tinkercad üzerinden hesap oluşturduk; deve simülasyonlarımızı zaman zaman burada yapmaktayız.

Derslerimiz online olduğundan Zoom’u kullanmaktayız ve devre şemalarını, bağlantıların yapılış biçimlerini Tinkercad Circuits ile göstermek çok kullanışlı olmakta.

Kodlaya Kodlaya Gelin Çocuklar bir sosyal girişimdir. Kar amacı gütmez. Ancak kendi malzeme, ulaşım ve bakım giderlerini karşılamak maksadı ile gelir elde etme hakkına sahiptir. Bu minvalde, Alp Oğuz Anadolu Lisesi haricinde diğer okullardaki öğrencelerimiz, yarışmacı gruplar, TÜBİTAK 4006 fuarı için proje çalışması yapan öğrenci grupları, danışman öğretmenlere yönelik tüm eğitim programlarımız ücretlidir. Fiyat konusunda detaylı bilgi için bilgi@www.garajalpoguz.com adresine yazabilirsiniz, iletişim sayfamızdaki telefon numarasından bize ulaşabilirsiniz, kuluçka merkezimizi ziyaret ederek Covid-19 Pandemi Tedbirlerine uygun şekilde görüşme de sağlayabilirsiniz.

Eğitimler devam ediyor ve öğrencilerimizin ilgisi dikkati memnun edici düzeyde. MEB Robot Yarışmaları için de ön hazırlık yapmaktayız. 15 öğrencimizin -veli izinleri dahilinde- Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek olan MEB Robot Yarışmalarında takım halinde yarışmacı olarak katılmalarını arzu ediyoruz. Bu konuda gereken ön çalışmaları da titizlikle sürdürüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir