Garajı düzenlemeye devam ediyoruz…

Alp Oğuz Anadolu Lisesi bünyesinde geçtiğimiz yıl ProjeLab topluluğu olarak bir kuluçka kurmuş, robotik, programlama, web teknolojileri, girişimcilik, bilişim okur-yazarlığı, işbirlikli takım çalışması, stem becerileri anlamında çalışmalar yürütmüştük. Yazılım sektöründe faaliyeti olan şirketlere gezi düzenlemiş, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Lise Buluşmaları’na katılmış, İYTE Iztech Robot Yarışmalarını izlemiş, Socar sponsorluğunda İzmir’de 10 lisede gerçekleştirilen İnovatif Düşünme ve Girişimcilik projesinde 2 günlük eğitime katılıp deneyimlerimizi artırmıştık. Teknoloji girişimciliği anlamında da Türkiye’de önemli tespitlere sahip yazar Buğra Ayan’ın Girişimcinin Başucu Kitabı-Dijital Girişimcinin Yol Haritası kitabını hep birlikte okuduk ve internet ekosisteminde girişimciliği yakından tanıma şansı bulmuştuk. Elbette kitapta öneml gördüğümüz yerleri kuluçkamızda tartışmış görüş alışverişinde bulunmuştuk.

Geçtiğimiz yıl yani 2018-2019 eğitim öğretim yılında okul kütüphanesini kuluçka olarak değerlendirmiştik. 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren ise Garaj Alp Oğuz Ön Kuluçkası olarak yeniden adlandırdığımız Ön Kuluçkanın nihayet müstakil bir mekanı var. Masaları, açık ofisleri, kitaplıkları düzenlemeye devam ederken aynı anda eğitimlere, çalışmalarımıza da devam etmekteyiz. Bunlara paralel olarak da Ön Kuluçka projesinin fonlanması, gelir modeli ve giderlerinin karşılanabilmesi için proje metninin yazımı devam ediyor.

Garaj Alp Oğuz Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nin 1.katında Kütüphanenin tam karşısında yer alıyor. Şimdilik 25 kişinin oturabileceği masa-sandalye, seminerler için sunum yapan eğitmen-uzmanlar için oval sunum masası, 3 adet çalışma masası, 2 adet tematik kitaplık, 3B Yazıcı, 10 adet dizüstü bilgisayar, elektrik uzatma kabloları, elektronik malzemeler, arduino uno geliştirme kartlar ve sensör/bileşenleri mevcut. Ayrıca Garaj Alp Oğuz ön kuluçkasında çalışacak olan girişimciler (startUp’lar) için video ve ses içerikleri oluşturabilecekleri greenbox (yeşil arka plan), mikrofon da kuluçkamızda yer alıyor.

Düzenlemeler devam ederken Garaj Alp Oğuz’dan bazı fotoğrafları paylaşıyoruz. Son haline gelene kadar kuluçkamızın gelişim sürecin blogdan görebileceğiz hep birlikte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir