Garaj’da 35 dakika İHA ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Konuşuldu

29 Mart Çarşamba günü öğle arasında 35 dakika süren Garaj’da 35 Dakika etkinliğinde Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi ve Alp Oğuz Anadolu Lisemiz mezunu Baha Şerif Baygeldi İHA’ları ve öğrenim gördüğü Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü anlattı.

Lise öğrencilerinden oluşan katılımcılara üniversite tercihi yaparken direkt bölüm hocaları ile iletişime geçmelerinin yararlı olacağını, teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi arasındaki farkları ve benzerlikleri, elektrik elektronik mühendislerinin iş olanaklarını kariyer seçenekleri konusunda bilgilerini paylaştı.

İnsansız hava araçlarının nasıl çalıştığı, türleri, İHA projesi yapmak isteyenler nereden başlaması gerektiği, İHA’ların insan yaşamında kullanım alanları, kullanılan bileşenlerin neler olduğunu anlattı. İHA’ların gelecekte daha fazla gerekli olacağını, savunma, eğitim, sağlık ve lojistik alanlarında şu anda bile yoğun şekilde kullanıldıklarını belirtti.

Sunum soru cevap etkinliği ile sona erdi. Garaj’ın mentorlarından da olan mezun öğrencimiz Baha Şerif Baygeldi’ye teşekkür ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir