Kodluyoruz.org/ Cs50

CS50x (Computer Science 50), Harvard Üniversitesi Profesörü David J. Malan tarafından verilen efsanevi bilgisayar bilimlerine giriş kursu. Her yıl milyonlarca kişi tarafından alınan bu kursu Türkçeye çevirsek ve Türkiye’nin her yerinden gençlere ulaştırsak nasıl olur? Üstelik online ve ücretsiz olarak? Üstelik çalışma gruplarında her yaştan gencin beraber öğrenmesini destekleyerek?

Bu hayali kurduk ve bugün buradayız: CS50x 2019’u onlarca gönüllüyle Türkçeleştirdik (Türkçe dublaj yaparak) ve 11 Ağustos 2020’de herkese açtık! Ders online ve herkese açık, bir seçim süreci bulunmamakta. Yaşınız veya nerede olduğunuz hiç fark etmiyor! Sonunda ise dersi tamamlayanlar
CS50x Kodluyoruz sertifikası alacak. İSTANBUL, 15 NİSAN 2020 – Türkiye’yi teknoloji alanında dünya çapında bir merkez yapma hedefiyle çalışan Kodluyoruz sosyal girişimi, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi’nin CS50x (Bilgisayar Bilimlerine Giriş) dersini Türkçeye çevirerek Türkiye’de erişime açtı. Üstelik online ve ücretsiz!

Harvard Üniversitesi’nde Profesör David J. Malan tarafından verilen CS50x, bilgisayar bilimleri konusunda sağlam bir temel inşa etmek isteyen herkes için dünya çapında geçerliliği olan ve her yıl milyonlarca kişinin aldığı en popüler derslerden biri.Bu dersin Türkçe’ye çevrilerek Türkiye’de sunulması için Harvard Üniversitesi’nin CS50 ekibi ve Prof. David J. Malan ile birebir çalışan Kodluyoruz, aynı zamanda Ukrayna’nın en büyük açık eğitim (MOOC) platformu Prometheus ile bir araya gelerek bu projenin online eğitim süreçlerini tasarladı.

Ön kayıtların 13 Nisan 2020’de açılmasıyla bir gün içinde Türkiye’nin her ilinden toplam 10.000’in üzerinde başvuru alan Kodluyoruz, dil bariyerini ortadan kaldıran bu ücretsiz ders ile binlerce kişinin bilgisayar bilimlerine ilk adımı atmasını hedefliyor.

Projenin ana sponsoru Soner Canko’nun destekleriyle Troy Ödeme Sistemleri olurken, Türkiye’den bu
projeye katkı sunan diğer paydaşlar ve destekçiler Başlangıç Noktası, NGN, ve Sessanat oldu. Kodluyoruz, kişi başına düşen yazılımcı sayısında Avrupa’nın gerisinde kalan ülkemizi dünya çapında bir
yetenek merkezi yapma hedefiyle çalışıyor. Türkiye’nin neresinde olursa olsun yazılıma ilk adımını atmak isteyen her gencin eşit fırsatlara sahip olması için 2016’dan bu yana 1.000 gence yazılım eğitimi sağladı.

Daha fazla bilgi için: https://www.kodluyoruz.org/cs50/

Kaynakça:

Rengin Rafi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir