PYTHON NEDİR? NE İŞE YARAR?

Python programlama dili, 90’lı yılların başında Amsterdam’da Guido van Rossum tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Python, zannedilenin aksine ismini piton yılanından değil, Rossum’un çok sevdiği MonthyPython isimli komedi grubunun sergilediği gösteriden alır.

Python nesne yönelimli, yorumsal,modüler ve etkileşimli, yüksek seviyeli bir dildir. Programlama dilleri makine mantığı ile insan mantığı arasında köprüdür. Bir dilin makine mantığına daha yakın olması makine üzerinde daha hızlı çalışabilmesi sonucunu doğurur. Ancak makine mantığına yaklaşmak, insan mantığından uzaklaşmayı gerektirir ve haliyle dili öğrenmesi daha zor hale getirir. Eğer bir programlama dili ne kadar makine mantığından uzaklaşıp insan mantığına yaklaşırsa yüksek seviye olarak adlandırılır. Pythonda bu yüzden yüksek seviye bir dildir. Pek çok dile göre öğrenmesi daha kolaydır.

Python ile ihtiyaç duyduğunuz pek çok işi, az sayıda kod satırı ile başarabilirsiniz. Masaüstü uygulamaları, web uygulamaları, veri analizi ve görselleştirme uygulamaları gibi bir çok programı pyhton ile kolaylıkla yazabilirsiniz.

Python yorumsal bir dildir, yani C ve C++ gibi dillerin aksine derlenmeye gerek olmadan çalıştırılabilmektedir. Bu durum Python ile program geliştirmeyi daha kolay hala getirmektedir. Python içerisinde bir programı yazarken ihtiyaç duyacağınız pek çok şey, veri yapıları, fonksiyonlar hazır olarak size sunulmaktadır. Bu sayede diğer dillerde olduğu gibi bir problemi çözmek için en ince ayrıntılara kadar tasarım yapmanıza gerek kalmadan size sunuları altyapı ile çok daha seri bir şekilde program yazabilirsiniz.

Berkant Can Semen
Yararlanılan Kaynaklar:

www.kodbloklari.com

www.mediaclick.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir