Öğreten ve Geliştiren Üç Youtube Kanalı İncelemesi

Youtube’u bazen vakit öldürmek için bazen de yeni şeyler öğrenmek için kullanıyoruz. Ne yazık ki ana sayfalarımıza düşenler; izleyicinin zekasına hakaret eder nitelikte kullanılan “clickbaitler”, herhangi bir faydalı içeriği olmayan ve birbirini tekrar eden, sadece para ve şöhret kazanmak için yapılmış videolar oluyor. İşte bu yazımda sizlere hem öğreten hem geliştiren, aynı zamanda iyi vakit geçirmenizi sağlayacak üç Youtube kanalı incelemesi yapacağım.

1.Selman Kahya

Youtube’a 2007’de katılmasına rağmen düzenli olarak içerik üretmeye yaklaşık 3 yıl önce başlamıştır. Aslında mesleği yazılım mühendisliğidir. Hatta Silikon Vadisi’nde yaşayan, Yahoo ve Uber gibi dev şirketlerle çalışmış, alanında başarılı bir kişidir. Kanalında samimi ve akıcı üslubuyla kariyer gelişimi, yazılımcılık, Amerika’da yaşam içerikli videolar üretiyor. Fazlasıyla basit ve ayrıntılı bir biçimde izleyicilere bildiklerini aktarıyor. Kariyerini bu yönde şekillendirmek isteyen ve aklında sorular olan kimseler için neler yapabileceklerini göstermek açısından muhteşem bir kanal.

2.Basfi ile Deneysel Bilim

BASF Türk Kimya’nın hazırladığı “Basfi ile Deneysel Bilim” kanalı, oyuncu Atakan Çelik’in esprili sunumuyla gençlere bilimi sevdirmeyi amaçlayan bir proje. Herkese göre basit ve anlaşılır olan deney videoları kanala girenleri içine çekiyor. Her hafta kimya, fizik deneyleri ve öğretici animasyon videoları paylaşıyorlar. Videolarında verdikleri çevre dostu mesajlar ve sorular sorarak bilimsel düşünmeye teşvik etmesi de bu kanalı sempatik yapan özelliklerinden.

3.Tarih Obası

Tarihçi Ceren Sungur’un Twitch’den yaptığı yayınları ve vlog videolarını paylaştığı kanaldır. Kendisi bir Orta Asya Türk Tarihçisi. Twitch yayınlarında eski Türk destanlarını inceliyor, yabancı dilden makaleler okuyor, #özhakikikişiselgelişim serisinde şu an piyasada olan; sadece pozitif olun diyen gelişim kitaplarının aksine sorunlara nasıl yaklaşılacağını anlatıyor, vlog videoları paylaşıyor ve alanında uzman akademisyenleri konuk ederek alanları hakkında sohbetler ediyor. Aynı zamanda tarih içerikli film ve dizi yapımlarını da incelediği bazı videolarını bulabilirsiniz. Sosyal bilimlere ilgisi olan veya olmayan herkesin izlemesi gereken gerçekten faydalı bakış açıları sunabilecek bir kanal.

Kaynaklar:

https://www.youtube.com/channel/UCIvykQC_8j2-u2D6A_c1K9w

https://www.youtube.com/user/SirChintzy

https://www.youtube.com/channel/UCnAlXnZRNikus5wf4BPu4_A

https://www.basf.com/tr/tr/media/news-releases/2018/kas_m/basfi-ile-bilimi-

Yasemin Özbalkan tarafından hazırlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir