Arduino Nedir?

Arduino bir Giriş/Çıkış (Input/Output) kartı ve Processing dilinin uygulamasını barındıran bir fiziksel programlama platformudur.

Arduino tek başına çalışan interaktif nesneler oluşturmak için kullanıldığı gibi bilgisayar üzerinde çalışan yazılımlarda da kullanılabilir. Örneğin Macromedia Flash, Processing, Max/MSP ve birçok daha yazılıma bağlayabilir ve özgürce geliştirmeler yapabilirsiniz.

Arduino için hazır üretilmiş kartlar satın alabilirsiniz veya kendi Arduino kartlarınızı üretmek isterseniz donanım tasarımı ile ilgili bilgiler mevcuttur. Kendi Arduino kartınızı oluşturup kullanabilir, klonlayabilir ve satabilirsiniz.

Donanım

Arduino kartları bir Atmel AVR mikrodenetleyici (Eski kartlarda ATmega8 veya ATmega168, yenilerinde ATmega328 ya da ATmega4809[1]) ve programlama ve diğer devrelere bağlantı için gerekli yan elemanlardan oluşur. Her kartta en azından bir 5 voltluk regüle entegresi ve bir 16 MHz
kristal osilator (bazılarında seramik rezonatör) bulunur. Mikrodenetleyiciye önceden bir bootloader programı yazılı olduğundan programlama için harici bir programlayıcıya ihtiyaç duyulmaz.

Geliştirme Takımı

Arduino takımı Massimo Banzi, David Cuartielles, Tom Igoe, Gianluca Martino ve David Mellis’den oluşur. Nicholas Zambetti başından beri katkıda bulunmuştur.

Kaynakça

https://tr.wikipedia.org/wiki/Arduino

https://medium.com/@halilozel1903/arduino-nedir-722dbfda3fff

Emiralp Yakalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir