Minerva Kuluçka Merkezini Ziyaret Ettik

Garaj Alp Oğuz Ön Kuluçka Merkezimizin projesini yazarken İzmir’de Yaşar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Minerva Kuluçka Merkezini de ziyaret ederek, bir kuluçka merkezinin işleyişini, fiziki yapısını yerinde görme imkanımız oldu. Girişimcilik uzmanları ile görüşüp Minerva Kuluçka Merkezi hakkında bilgi aldık.

10 Eylül 2019 Salı günü önceden bilgi vererek Minerva Kuluçka Merkezi Girişimcilik Uzmanı Ayşe ŞENve BTTO Yöneticisi Süleyman Necip ÖZBEY ile Garaj Alp Oğuz Ön Kuluçka Projesinin okuldaki sorumluluları olarak Bilgisayar Öğretmeni Olcay BÜYÜKÇAPAR ve İngilizce Öğretmeni Göksel ŞİMŞEK ile biraraya geldiler.

Yaşar Üniversitesi bünyesindeki Minerva Kuluçkasında ne tür olanaklar sundukları, öğrencilere verdikleri danışmanlık hizmetleri, fiziki imkanları, iş planı hazırlama konusunda verdikleri danışmanlık, kuluçkaya başvuru, kabul kriterleri, kuluçka merkezleri mevzuatı hakkında bilgilerine başvuruldu. Minerva Kuluçkasındaki startup’ların çalışmaları, ofis ortamlarım, geliştirdikleri ürün/hizmetler de yerinde incelendi.

Girişimcilik Uzmanı Ayşe ŞEN, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yayınlanan strateji belgeleri, İzmir Bölge Planı 2014-2023 ve raporların yol gösterici olduğunu ve bunların incelenerek etkili proje metninin yazılabileceğini belirtti. Ayrıca Yaşar Üniversitesi Kuluçka Merkezi Kullanım Sözleşmesi ile Minerva Kuluçka Merkezi Yönergesinden de yararlanılabileceği belirtildi.

Aldığımız öneriler doğrultusunda tematik bir kütüphane oluşturmaya, birkaç rahat kanepe edinmeye, Minerva Kuluçkasındaki temel seviye eğitimlere okulumuzdaki girişimci öğrencileri yönlendirmeye, iş modeli kanvasını girişimcilerimize kullandırmaya, bir danışma kurulu oluştumaya karar verldi. Girişimcilik, ar-ge, iş modeli kanvası oluşturma gibi konularda Girişimcilik Uzmanı Ayşe Şen planan bir tarihte okulumuzdaki Garaj Alp Oğuz ön kuluçkasındaki girişimcilere eğitim/seminer verme konusunda da uygun tarihlerde planlama yapma konusunda fikir birliğine varıldı.

Bize zaman ayırdıkları için Minerva Kuluçka Merkezi yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir